Waterval flipbook

Hieronder lees je een stap voor stap uitleg over hoe je een waterval flipbook maakt. Je kunt deze flipbook zo dik maken als je wilt, door extra pagina’s toe te voegen. Het karton wat wij gebruikt hebben komt van een karton blok met de afmeting 15cm x 21cm , maar je kunt natuurlijk ook ander karton gebruiken dat je zelf nog op maat moet knippen. Tip: wanneer je dubbelzijdig gedrukt karton gebruikt, heb je een extra leuke achterkant! Veel creatief plezier gewenst!

Wat heb je nodig:

  • Karton
  • Washi tape
  • Alfabet stickers
  • Goodies (tags, stickers en lintjes)
  • Sleutelhanger- of scrapbookringen
  • Dubbelzijdig tape
  • Schaar
  • Liniaal
  • Potlood en gum
  • Perforator

Stap 1 Zoek 4 verschillende printjes karton uit en leg deze voor je. Bepaal in welke volgorde je de verschillende soorten karton wilt gaan gebruiken. het stuk karton wat je achteraan houdt, is 15 x 21 cm. Deze ga je dus niet knippen, en behoudt dezelfde afmeting. Voor de bovenste drie pagina’s is het handig om de afmetingen af te tekenen, gebruik hiervoor een potlood en gum en teken af op de achterkant. (dan kun je het makkelijker uitgummen)

Het voorste stuk karton wordt dus het kleinst deze knip je af op 5 cm, en de breedte blijft 15 cm. De tweede bladzijde wordt iets groter. (deze steekt achter de eerste uit) Bladzijde twee knip je af op 10 cm, en ook hier blijft de breedte 15 cm. De derde bladzijde wordt 15 x 15 cm. Als het goed is heb je nu 4 verschillende afmetingen bladzijdes zoals op de onderstaande foto.

 

Stap 2 Nu leg je de bladzijdes op elkaar zoals ze straks ook komen te liggen. Leg ze precies op elkaar en zorg dat de bovenkant bij alle bladzijdes gelijk ligt. Hier ga je gaatjes in perforeren. Zorg dat je dit wel netjes en in het midden doen, anders moet je opnieuw gaan afmeten en knippen. Nadat je de gaatjes hebt geperforeerd plaats je in ieder gat een ring. Dit kun je doen met sleutelhanger- of scrapbookringen. Wanneer je grotere ringen gebruikt, kun je meer bladzijdes toevoegen om de flipbook extra dik te maken en op te vullen!

Stap 4 Vervolgens kun je beginnen met het opmaken van je waterval flipbook. Aan de onderkant van de bladzijdes hebben we een strookje washi tape geplakt, zodat het extra duidelijk te zien is dat er verschillende bladzijdes zijn. Op iedere bladzijde hebben we met alfabet stickers laten zien wat er op iedere pagina te vinden is. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, het is een idee.

Stap 5 Een extra tip van ons is om een soort van sheet te maken waarin je goodies of een brief in kunt doen. Op de onderstaande foto zie je hoe we dit gedaan hebben. Door een stuk karton te pakken dat even breed is als de bladzijde, en deze aande zijkanten met dubbelzijdig tape te bevestigen, kun je er een brief onder schuiven. Je kunt hem ook aan drie zijdes vast tapen, dan heb je een soort van zakje waar je spulletjes in kunt doen.

Stap 6 Als laatste ga je je flipbook mooi opmaken met stickers en tape. Je kunt het zo gek maken als jezelf wilt, niets is fout! Als je flipbook klaar is kun je je geschreven brief erin doen en kan hij op de post! Nog een extra tip: doe je mee aan een swap en moet je snailmail aan een bepaald gewicht voldoen? Weeg dan tussendoor steeds zodat je weet hoeveel je nog kunt toevoegen.

Wij wensen je weer veel plezier en kijken uit naar jullie creaties!

Heb je zelf nog een leuk idee of wil je graag weten hoe je een een bepaalde soort snailmail maakt? Schrijf ons een bericht naar contact@snail-mail.nl ! Wie weet kunnen wij wat voor je betekenen!

Veel liefs Hananja en Marije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *