Postcrossing

Het project

Het doel van dit project is mensen de mogelijkheid te bieden ansichtkaarten vanuit alle hoeken van de wereld te kunnen ontvangen, gratis. Hoewel, bijna. Het belangrijkste is: als je een ansichtkaart stuurt, zul je er in ieder geval een ontvangen, van een willekeurige Postcrosser ergens in de wereld.

Waarom? Net als de auteur, zijn er veel mensen die het leuk vinden om echte post te krijgen.

Het bijzondere van ansichtkaarten vanuit verschillende plekken in de wereld ontvangen (vaak vanuit plaatsen waar je waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord had) is, dat je je brievenbus in een soort ‘surprise box’ kunt veranderen. En wie wil dat nou niet!

Hoe werkt het?

Eerst de verkorte versie:

  • vraag op de website een adres aan
  • stuur een ansichtkaart naar dat adres
  • wacht tot je een kaart ontvangt
  • registreer de ontvangen ansichtkaart in het systeem

De eerste stap is een adres van een andere gebruiker aanvragen naar wie je een ansichtkaart moet sturen. Je zult het adres via e-mail, met een Postcard ID (vb: NL-782) om de ansichtkaart in het systeem te identificeren, ontvangen.
Daarna moet je de ansichtkaart versturen, noteer ook het Postcard ID op de kaart. Het Postcard ID geeft de ontvanger de mogelijkheid om de ansichtkaart op de website te registreren. Nu ben jij de volgende persoon wiens adres uitgegeven kan worden aan een volgende postcrosser die een adres aanvraagt.

Je kunt tot 5 kaarten onderweg hebben en steeds als een van jouw kaarten wordt geregistreerd, kun je een nieuw adres aanvragen.

Geschreven door JetskePostcrossing.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

xD ^^ >.< ;) :| :yyesnod: :ynod: :yes: :yay: :yawn: :xx: :x :wtf: :wow: :wave: :upsidedown: :twist: :swink: :shit: :shh: :shades: :sexy: :read: :omg: :nonod: :nod: :no: :love: :lol: :kiss: :inlove: :idea: :hmm: :hiya: :hey: :heartt: :heart: :fav: :eww: :duh: :doh: :crazy: :boo: :blush: :angel: :ahh: :S :P :O :@ :?: :/: :/ :) :(( :( :!: