Snailmailster in de spotlights #Maart2018

In de maand maart staat Karlijn in de rubriek snailmailer in de spotlights. Karlijn van Mil is 22 jaar en komt uit Kerkdriel, Gelderland. Ze heeft een relatie met Dennis en zit in haar afstudeerjaar van de studie Journalistiek. Als bijbaantje werkt ze een paar avonden in week bij de pizzeria in het dorp. Daarnaast schrijft ze af en toe (freelance) artikelen voor het tijdschrift GIRLZ. Nieuwsgierig geworden naar deze snailmailster? Lees snel verder!

Wat vind je zo leuk aan snailmail?

Ik vind het vooral erg leuk om te knutselen en een mooi ‘cadeautje’ te maken voor de ontvanger. Dus zodra ze het openmaken, dat ze er erg blij mee zijn.

Hoe ben je begonnen met post versturen?

Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met post sturen, toen ik op kamers ging wonen in Tilburg voor mijn stage. Op een gegeven moment had ik het zo druk met studeren dat ik ermee gestopt ben. Ik woon sinds juni weer thuis en ben sinds november ongeveer weer begonnen met het versturen van post.

Hoe heb jij je penvriendinnen gevonden?

Eigenlijk heb ik al mijn penvriendinnen gevonden via Instagram. Er is een pagina en die heet @helpingsnailmailers en daar heb ik een oproepje geplaatst en heb ik zelf ook gereageerd op andere mensen.

Stuur je naast post naar je penvriendinnen, ook nog post naar anderen?

Eigenlijk verstuur ik verder niet echt veel post. Alleen af en toe een kaartje naar mijn twee beste vriendinnen.

Op welke plek schrijf jij het liefst je post? En waar lees je graag je ontvangen post?

Meestal schrijf ik mijn post aan de tafel in de woonkamer. Die is lekker groot en daar heb ik dus alle ruimte voor mijn knutselspullen. Meestal ga ik op de bank zitten lezen, in een lekker dekentje.

En neem je er dan ook de tijd voor?

Nee! Ik kijk iedere dag minstens drie keer in de brievenbus of ik al post heb en als er dan iets in zit, neem ik het meteen mee naar binnen om te lezen. Natuurlijk maak ik het wel voorzichtig open, maar ik lees het dus vaak meteen zodra het binnen is gekomen.

Als je je post schrijft of ontvangen post aan het lezen bent, heb je dan ook muziek aan?

Eigenlijk staat hier altijd de radio aan, dus dan heb ik gewoon die muziek als achtergrondmuziek.

Verstuur je brieven, kaarten of iets anders?

Ik maak snailmails. Dus meestal knutsel ik mijn eigen kaart. Hier verstuur ik dan vanalles bij: een brief (altijd), stickers, kaarten, tags of andere leuke papiergoodies.

Hoe vaak schrijf je ongeveer een brief?

Ik schrijf denk ik ongeveer 3 keer in de maand een brief.

Waar schrijf je graag over met je penpals?

Meestal gewoon over het dagelijks leven. Vaak stellen we elkaar ook vragen en daar reageer ik dan weer op.

Schrijf je alleen met penpals uit Nederland, of ook uit het buitenland?

Op dit moment alleen in Nederland. Dit heeft vooral met de kosten te maken en de zekerheid dat mijn post aankomt. Ik stop altijd heel veel moeite in mijn snailmail en dan zou ik het enorm zonde vinden als hij kwijtraakt.

Typ of schrijf jij je brieven en waarom?

Ik schrijf altijd mijn brieven. Dit vind ik een stuk persoonlijker en ook al krijg ik vaak al een lamme hand na een kantje, dit vind ik toch het leukste. (Ook om te krijgen). Ik vind typen zo onpersoonlijk. Alsof iemand er snel vanaf wilde zijn.

Wat vinden mensen in je omgeving van jouw snailmail hobby?

Ik geloof dat de meeste mensen het wel leuk vinden. Mijn moeder vindt het niet altijd leuk, maar dat heeft niet te maken met het snailmailen, maar met de rommel die ik achterlaat op de tafel, haha!

Bij welke webshops koop jij graag je spulletjes om te snailmailen?

Ik koop een hele hoop bij de Action –dat is natuurlijk geen webshop-, maar daar hebben ze zulke leuke en goedkope knutselspullen. Ik denk dat ik inmiddels wel meer dan 20 paperpads van de Action heb. Verder bestel ik af en toe washitape of stickers op AliExpress, dat duurt dan wel wat langer, maar is ook lekker goedkoop. Verder ben ik fan van HEMA, daar koop ik ook vaak leuke washi’s, stationary en stickers.

Maak je zelf ook enveloppen, briefpapier, kaarten of iets anders? En welk materiaal gebruik je dan?

Ja, eigenlijk maak ik dus de kaarten altijd helemaal zelf. Ik gebruik de paperpads van Action of ander mooi papier. Ik heb een zwak voor mooi papier. Vaak versier ik deze dan met washitape en leuke teksten of plaatjes.

Waar haal jij je creatieve inspiratie vandaan?

Ik zit iedere dag wel op Pinterest, maar ik zie ook veel leuke dingen voorbij komen op Instagram.

Heb je nog leuke tips voor ander snailmailers?

Gewoon doen! Soms heb je totaal geen zin om iets te maken, maar als ik dan eenmaal bezig ben, kan ik niet meer stoppen, haha!

Kunnen we je nog ergens op de social media volgen? 

Instagram: slakkenpost

Heb je nog ander leuke dingen die je graag wilt melden?

Mocht er iemand nog op zoek zijn naar iemand om mee te snailmailen, stuur me dan zeker een berichtje! Ik ben nog op zoek naar nieuwe penpals!  

Wil je ook eens in de spotlights staan en je creaties met ons delen? Stuur gerust een berichtje naar contact@snail-mail.nl of via ons Instagram of Facebook pagina. Volg de social media ook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs, nieuwtjes en inspiratie uit de snailmail wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *