Snailmailster in de spotlights #januari2018

De eerste snailmailster van het nieuwe jaar is Laura uit Deurne, Antwerpen. Ze is student geneeskunde en heeft naast deze drukke studie veel hobby’s zoals lezen, country line dance, piano spelen en muziek luisteren. En ze heeft twee katten, Roosje en Louise… 

 

Hoe ben je begonnen met post versturen?

Een paar jaar geleden in de zomer was ik op zoek naar iets om post te sturen. Zo ben ik terecht gekomen bij Postcrossing! Ik heb dat toen even gedaan, maar door te weinig tijd (school) is dat in een vergeethoekje terechtgekomen. Tot ik er ineens weer aan dacht en vanaf toen ben ik altijd met post bezig. Eerst was ik vooral actief op de officiële site, maar toen ontdekte ik het forum en er ging een nieuwe wereld voor mij open. Ik ben lang enkel bezig geweest met postkaartjes, tot ik terecht kwam in het topic penpalls. Daar heb ik eerst 2 postcardpalls gevonden. Ik vond het heel leuk om contact met iemand te blijven hebben en toen ben ik ingegaan op penpall zoekertjes. Later heb ik ook via instagram nieuwe penpalls leren kennen.

Schrijf je alleen met penpalls uit Nederland, of ook uit het buitenland?

Ik schrijf zowel met mensen uit Nederland als uit het buitenland (China, USA,..)! Ik heb geen penpal uit België, maar dat is geen bewuste keuze, mocht de situatie zich ooit eens voordoen, dan zou ik dat wel doen.

Stuur je naast post naar je penpalls, ook nog graag post naar anderen?

Ik ben, als de tijd het toelaat, ook actief op het postcrossing forum en instagram om kaartjes te sturen. Ik heb mij ook opgegeven bij post voor kanjers. Zo stuur ik 1x per maand post naar zieke kindjes en volwassenen. Ik stuur ook graag onverwachts brieven naar vriendinnen of familie om het te verrassen. Ik stuur ook post naar onbekenden. Dit noemt zwerfpost: je laat een briefje of kaartje achter en dan is het voor degene die het heeft gevonden.

Op welke plek schrijf jij het liefst je post? En waar lees je graag je post?

Ik schrijf eigenlijk altijd aan mijn bureau omdat ik daar al mijn spullen heb liggen. En eerlijk gezegd ben ik altijd zo excited als ik post krijg dat ik het gewoon openmaak en lees waar ik op dat moment sta/zit, haha. Vaak lees ik het nadien wel nog eens op mijn gemak aan mijn bureau ofzo.

Verstuur je brieven, kaarten of iets anders? Ik stuur alles! Postkaartjes, dubbele kaarten, brieven, zelfgemaakte dingetjes. Laatst heb ik ook chocolade en thee gestuurd naar Japan! Ik doe soms ook mee aan een stationary sheet tag, hierbij verstuur je 5 briefpapiertjes en krijg je er zelf ook 5. Echt heel leuk om te doen.

Hoe vaak schrijf je ongeveer een brief? Dat hangt heel erg af van mijn vrije tijd. Het kan gebeuren dat ik het zo druk heb met school, dat ik weken niets schrijf. Sommige momenten schrijf ik dan weer meerdere kaartjes/brieven per dag.

Waar schrijf je graag over met je penpalls? Over van alles en nog wat. Vaak schrijf ik over mijn gewoon dagelijks leven, problemen, grote gebeurtenissen, huisdieren, hobby’s…

 

Maak je zelf ook enveloppen, kaarten of briefpapier? 

Ik maak graag mijn enveloppen zelf als ik tijd genoeg heb! Ik gebruik meestal zo’n leuk papier dat langs beide kanten bedrukt is! Bij de action zijn er altijd supermooie blokken, die nog eens supergoed meevallen qua prijs. Kaarten durf ik ook wel eens maken. Dan gebruik ik simpele witte kaarten van de hema, waar ik dan iets op maak met washi tape, stempels of mij waag aan handlettering en waterverf. Soms komen er mooie dingen uit en soms mislukt het compleet, hahaha. Briefpapier heb ik ook wel eens gemaakt op de computer met een leuk prentje, maar ik heb eigenlijk al genoeg briefpapier, dus dat doe ik niet vaak.

Wat vind je leuk om mee te sturen als goodie?

Aangezien ik een washi-tape fan ben en ik dus heel veel rolletjes heb, vind ik het altijd leuk om dat mee te sturen. Ik stuur ook wel eens thee of andere leuke papieren dingetjes mee.

Typ of schrijf jij je brieven?

Ik schrijf altijd mijn brieven, dat vind ik veel persoonlijker en ook wel gemakkelijker. Anders moet ik nog alles uitprinten. Ik moet wel zeggen dat ik stiekem jaloers ben op mensen die zo’n old school typemachine hebben! Dat lijkt me echt heel cool, maar ik denk ook wel moeilijk om mee te typen, want meestal zijn dat zware toetsen.

Stuur je wel eens een foto mee?

Ik heb wel al eens foto’s van mijn katten gestuurd, maar nog nooit een foto van mezelf. Sommige penpals heb ik op snapchat, fb of instagram, dus dan zie je daar wel foto’s. Ik zou denk ik ook nooit een foto van mezelf meesturen in een brief. Ik vind het soms wel leuk om niet te weten hoe iemand eruit ziet, maar wel de persoon zelf te kennen via brieven, als je snapt wat ik bedoel?

Wat vind je zo leuk aan snailmail?

Wat ik leuk vind aan snailmail is dat alles zo mooi is. Een mooi versierde envelop, een leuke brief, een klein cadeautje…. Het geeft mij ook inspiratie om dingen te maken. Snailmail fleurt je gewoon enorm op!

Wat vinden mensen in je omgeving van jou snailmail hobby?

De postbode vindt het in ieder geval geweldig, want ze bekijkt altijd al mijn kaartjes en post en wordt er zelf ook wel blij van denk ik. Mijn vrienden vinden het wel speciaal dat ik aan postcrossing doe en brieven schrijf naar mensen overal ter wereld. Dus op een of andere manier intrigeert het de mensen wel altijd.

Heb je iemand anders in je omgeving ook aan het snailmailen gekregen?

Nee, jammer genoeg nog niet! Al heb ik het wel onlangs aan iemand aangeraden, omdat ze zelf zo creatief is altijd!

Heb je nog leuke tips voor andere snailmailers?

Als je niet altijd inspiratie hebt, kijk zeker eens op instagram. Daar zijn veel snailmailers actief die supermooie dingen maken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunnen we jou nog ergens op de social media volgen? 

Ik zit op instagram (mizz_lauratje), daar kan je zien wat ik zoal verstuur!

Heb je nog ander leuke dingen die je graag wilt melden?

Op dit moment doe ik mee met mail’em forward via instagram! Je moet je opgeven en hoeveel brieven je wil schrijven (bv 2). Je krijgt dan post met 2 kaartjes van mail’em forward. Het is dan de bedoeling dat je 2 mensen blij maakt met een brief,… en zo’n kaartje erbij steekt. Hopelijk sturen zij op hun beurt dan ook weer een brief naar iemand en steken het kaartje er ook bij. Zo sturen we wat blijdschap de wereld in!

Lijkt het jou ook leuk om als snailmailer in de spotlights te staan? Stuur dan een mailtje naar contact@snail-mail.nl en dan nemen we contact met jou op! 

 

2 thoughts on “Snailmailster in de spotlights #januari2018

  1. Wat leuk om te lezen zeg, je voelt het het enthousiasme voor snail mail! Heel tof. Ik heb meteen ook weer wat inspiratie gekregen, er werden ook dingetjes genoemd die ik nog helemaal niet kende. Leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *