Snailmailer in de spotlights #oktober2017

Wie ben je?            

Ik ben Alice (oftewel Crealice) en woon samen met man en agaporne (dwegpapegaai) Hansi in Twente. Ik ben erfelijk creatief belast. Mijn vader was met hout bezig en ontwikkelde zelf zijn foto’s. Mijn moeder handwerkte altijd: breien, haken, borduren. En ik was ook met van alles en nog wat bezig, vroeger ook veel met vilt.

Ik ben leergierig en sta open voor nieuwe dingen. Ik ben eigenwijs en ongeduldig. Ik houd van taal(grapjes) en van rood-met-witte-stippen word ik heel erg blij. Respect voor elkaar, elkaar in zijn/haar waarde laten en eerlijkheid vind ik belangrijk.

 

 

Wat verstuur je allemaal?

Ik heb een vaste penvriendin waar ik één keer per maand een lange brief aan schrijf en waar ik ook een brief van krijg. Ook vind ik het leuk om kaartjes te swappen. Daarnaast maak ik ook snails en doe soms mee met een bepaald swap thema.

Waar heb jij je penpalls gevonden?

Eerst via popfoto (zo heette dat geloof ik) en later via Facebook groepen en ik heb ook weleens geswapt via instagram.

Hoe ben jij eigenlijk begonnen met post versturen?

Vroeger had ik al penvriend(inn)en. Bijvoorbeeld een penvriend in Indonesië en ik heb ook een tijd aan postcrossing gedaan.Een paar jaar geleden ging het erg slecht met de postbezorging of de registratie van de kaartjes. Waar het aan lag? Dat weet ik niet, maar de kaartjes kwamen niet aan of werden niet geregistreerd. En ik vond het toch wat oppervlakkig wat er op de kaartjes geschreven werd.

En stuur je naast de post naar je penpalls ook nog naar anderen?

Ik vind vakantiekaartjes, kerstkaarten en verjaardagskaarten nog steeds leuk. Ik wou eigenlijk een hele lijst adressen meenemen op vakantie maar ik heb zelf maar twee vakantiekaartjes gekregen, dus ik heb mijn plan bijgesteld. Net als Ipie (was snailmailer in de spotlights van september) ben ik lid van de opkikkerkring en stuur ik maandelijks 2 kaartjes naar zieke/eenzame of oudere mensen.

Heb je wel eens een penpall in het echt ontmoet?

Nee, maar ik heb vorig jaar wel mee gedaan aan een round robin. Het was een round robin met het thema koken en recepten. Daarvan heb ik twee andere dames wel eens ontmoet, en aan het einde hebben we het boekje persoonlijk uitgewisseld. Dat was ontzettend leuk!

Op welke plek in huis schrijf jij het liefst je post?

Het liefst opgevouwen in mijn favoriete stoel. Of in de zomer buiten of aan de grote tafel in de woonkamer.

En waar lees je graag je ontvangen post? En neem je er dan ook de tijd voor?

Ik lees het graag opgevouwen in mijn stoel, maar ik ben veel te nieuwsgierig! Gelijk lezen! Later pak ik het dan wel weer om nog eens rustig na te lezen.

Maak jij je eigen mail? En wat gebruik jij voor materiaal?

Ja! In een Facebook groep hebben we de “zomaar” kaartjes. Je kiest zelf een deelnemer uit de groep en stuurt dan een zelfgemaakt kaartje. Ik maak zelf ook enveloppen met behulp van een speciale enveloppen mal. Briefpapier heb ik ook al zelf gemaakt. De materialen die ik gebruik: papier, karton, stempels, plaatjes en bloemetjes.

Waar doe jij inspiratie op?

Pinterest, instagram, facebook en ander blogs.

Typ of schrijf jij je brieven?

Ik schrijf mijn brieven omdat ik schrijven leuk vind en omdat er steeds minder met pen en papier geschreven wordt.

Wat vind je zo leuk aan snailmail?

Het creatieve, iemand anders een plezier doen. En zelf iets leuks ontvangen, vooral als het helemaal mijn smaak is, rood-met-witte-stippen of zo. Daar word ik heel erg blij van!

Wat vinden de mensen uit jou omgeving van jou snailmail hobby?

Mijn echtgenoot vindt het leuk omdat hij ziet dat ik het leuk vind. Ook geeft hij me advies als ik iets niet voor elkaar krijg. En andere mensen vinden het ook leuk.

Heb je nog leuke tips voor ander snailmailers?

Als je last hebt van het ”lege brievenbussyndroom” gewoon een oproepje doen op Facebook om iets uit te wisselen.

Kunnen we jou nog ergens op social media volgen?

Creatieve blog: https://crealice123.blogspot.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/Post-van-Alice-1760055917596958/

Instagram: crealice123

Zou je ook wel eens je creativiteit en snailmail creaties willen delen? Kom dan ook eens als snailmailer in de spotlights staan! Je hoeft alleen maar een mailtje via de site of de facebookpagina te sturen…

 

 

2 thoughts on “Snailmailer in de spotlights #oktober2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

xD ^^ >.< ;) :| :yyesnod: :ynod: :yes: :yay: :yawn: :xx: :x :wtf: :wow: :wave: :upsidedown: :twist: :swink: :shit: :shh: :shades: :sexy: :read: :omg: :nonod: :nod: :no: :love: :lol: :kiss: :inlove: :idea: :hmm: :hiya: :hey: :heartt: :heart: :fav: :eww: :duh: :doh: :crazy: :boo: :blush: :angel: :ahh: :S :P :O :@ :?: :/: :/ :) :(( :( :!: