Snailmailer in de spotlight

Dit keer staat Marleen in de spotlight!

Wie ben je ?

Hoi allemaal, ik ben Marleen, 34 jaar oud en ik woon sinds kort in Utrecht, mijn lievelingsstad en tevens geboortestad. Aangezien ik het rijk voor mij alleen heb, heb ik het extra kleine kamertje in mijn nieuwe flat tot hobbykamer omgetoverd en daar ben ik nogal blij mee!

Wat zijn je hobby’s ?

Van alles op creatief gebied! Naast het snailmailen ben ik ook dol op mixed media, tekenen, waterverf, haken, met vilt werken, boekjes maken, handlettering, gelli plate printing,  stempels maken en o.a. mijn planners decoreren. (sporten doe ik trouwens ook graag hoor).

Hoe ben je met snailmail in aanraking gekomen ?

Via een kennis ontdekte ik de wereld van het ‘bloggen’ en volgens mij ben ik door de leuke blog van ‘Ing Things’ op het spoor van ‘Tante Jannie’s Postkamer’ gekomen. Zo ontdekte ik het snailmailen, maar wat ik jammer vond is dat het via dit systeem steeds eenmalig was en je geen post terug kreeg van diegene waar ik naar mocht versturen. Vervolgens ben ik daarom lid geworden van allerlei leuke groepen op facebook en kreeg ik een paar vaste penpals, met eentje uit de groep snailmailnl schrijf ik nu al zo’n 4 jaar lang, leuk he?!

Wat betekent snailmail voor jou ?

Snailmail heeft  veel voor mij betekend, omdat ik daardoor in contact kwam met gelijkgestemden die ook graag creatief bezig zijn! Ik heb mijn creativiteit er ook echt verder door kunnen ontwikkelen, omdat ik heeeel veeel tips van blogs zoals van de Postfabriek ben gaan toepassen en eindeloos heb zitten oefenen met tutorials via social media, waaronder YouTube. Daarnaast vond en vind ik het altijd een uitdaging om me volledig af te stemmen op wat de ontvanger leuk vind en ook daar heb ik veel van geleerd.

Waar houd je nog meer van ?

 Tijdschriften zoals Flow magazine en de Happinez (vooral om eindeloos uit te knippen hihi), van schattige diertjes zoals vosjes en vogeltjes, ponzen, wandelen en fietsen in de natuur, mindfulness, bakken, tv kijken, tutorials kijken op YouTube, thee drinken, vrolijke kleuren in combinatie met zwart-wit, paperclips sparen, washi-tape verzamelen, Project life cards, stickers, shoppen bij Action en Wibra etc.

Een kijkje in mijn leven

In het dagelijks leven werk ik met ouderen met een vorm van dementie op een dagopvang. Daar doe ik doe graag de creatieve en de kookactiviteiten.

Mijn passie voor creatief bezig zijn deel ik met mijn zus(je) en moeder dus dat is heel gezellig, samen haken, knutselen of met een online cursus mixed media aan de slag.

Nog op zoek naar nieuwe snailmailers?

Op dit moment niet naar vaste penpals maar 1 of 2 snaimails uitwisselen kan natuurlijk altijd ;)

Kunnen mensen je volgen op IG ?

Jep! Ik heb een open account en die gebruik ik voornamelijk voor al mijn creatieve hobby’s, dus neem gerust een kijkje op: mandalalena

Nog andere dingen die je kwijt wilt?

Misschien een tip voor mede postliefhebbers…(?)

Ik maak altijd uitgebreid foto’s van een snailmail voor ik deze naar de brievenbus breng, dit met name vanwege het risico dat de post niet aankomt bij de ontvanger (wat me trouwens onlangs voor het eerst is overkomen). Ik heb ervaren dat er een groot voordeel zit aan het hebben van mapjes vol met zulke foto’s…namelijk als ik even zonder inspiratie zit hoef ik maar mijn fotomappen door te nemen en ik kan weer vol aan de slag!

En zo hou ik mijn washi-tape verzameling bij

Op een blanco kaartje plak ik strookjes van elk nieuw rolletje dat ik aanschaf en deze kaartjes berg ik op in een fotomapje. Dit is ook heel praktisch om het juiste tapeje te kunnen uitkiezen bij een bepaald soort papier

 

 


Ik ben dol op mijn ponzen, met name de ronde en vierkante. Ik verzamel deze stansjes graag in een box, zodat ik tijdens het maken een snailmail een mooi overzicht heb en makkelijk kan uitkiezen wat waar bij past ;)

 

 

 

Ik gooi nooooit meer zomaar een lege verpakking weg, want kijk dit lege doosje Merci bleek ideaal als snailmail verpakking !

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

xD ^^ >.< ;) :| :yyesnod: :ynod: :yes: :yay: :yawn: :xx: :x :wtf: :wow: :wave: :upsidedown: :twist: :swink: :shit: :shh: :shades: :sexy: :read: :omg: :nonod: :nod: :no: :love: :lol: :kiss: :inlove: :idea: :hmm: :hiya: :hey: :heartt: :heart: :fav: :eww: :duh: :doh: :crazy: :boo: :blush: :angel: :ahh: :S :P :O :@ :?: :/: :/ :) :(( :( :!: