Een jaar lang snailmail inspiratie met het ABC

ABC_snailmailWanneer ik snailmail maak doe ik dat graag aan de hand van een thema. Door bijvoorbeeld iets uit een eerdere brief te halen: een hobby, een verzameling of zelfs slechts een favoriete kleur. Wanneer ik een thema heb bedacht duik ik mijn knutselkast in. Op zoek naar bijpassend papier, tape, stempels, stickers en misschien al kleine cadeautjes. Beetje bij beetje vormt zich zo de snailmail. Soms ontbreekt de inspiratie om wat voor reden dan ook. Gelukkig lijkt de oplossing gevonden, in een heel leuk idee.

Op Instagram kwam ik de hashtags #abcsnailmail en #alfabetsnailmail tegen. Wat is nu precies dat ABC of alfabet snailmailen? Samen met een mede-snailmailer ga je simpel gezegd het hele alfabet langs, van A tot Z. Om en om maak je bij de letter die dan aan de beurt is een snailmail in het thema van een woord met die ene letter als beginletter. Denk bijvoorbeeld aan een snailmail in het thema circus bij de letter C. Of wanneer je de beginletter van je woonplaats treft, een pakketje waarin je de stad of regio toont waar je woont. Best leuk om op die manier eens wat meer van Nederland te ontdekken. Het alfabet bestaat uit 26 letters, dus dat zijn er 13 per persoon. Wanneer je om de vier weken een snailmail zou sturen heb je dus genoeg inspiratie voor pakweg een jaar. Handig!

Twijfel je nog of het iets voor jou is? Op het blog van mijn mede-gastblogger Clarissa zijn al heel wat voorbeelden te vinden. Op 29 juni vorig jaar begon ze samen met Nikki een ABC snailmail project. Inmiddels, een klein jaar later, zijn ze terechtgekomen bij de letter Q. Onwijs leuk om te volgen! Idem voor de dames die hun ABC snailmails posten op Instagram.

ABC_snailmail

Nu is Instagram sowieso een aanrader als het gaat om inspiratie opdoen. Het platform kent heel wat snailmailers, uit alle werelddelen. Zoek eens op de hashtag #snailmail voor een blik op de snailmail gebruiken in andere landen, maar ook voor ideetjes van Nederlandse snailmailers. Wie weet kom je er nog meer van dit soort langdurige snailmail projecten tegen. Ik vind het in elk geval een leuk iets, zo’n ABC project. En jullie? Tot volgende maand!

Ingrid (365-miles-to-paris.blogspot.com)

 

6 thoughts on “Een jaar lang snailmail inspiratie met het ABC

 1. Ik doe ook al een tijdje een ABC snailmail met 2 dames! Wij zijn nog niet zo ver, bij de E en bij de F maar het is gewoon erg leuk om te doen!!! Bovendien helpt het om je creativiteit te prikkelen… :-) een aanrader dus!!

  Beantwoorden

  Ingrid - 365 Miles to Paris Reply:

  Wat leuk, Marleen! Blog je er ook over?

  Beantwoorden

  Marleen Reply:

  Nou Ingrid, de laatste tijd is het bloggen er een beetje bij in geschoten..
  ik hoop na november (dan heb ik hopelijk mijn diploma) weer wat meer tijd te hebben om mijn ‘projecten’ weer te kunnen plaatsen.. op dit moment die ik dat erg onregelmatig.. maar je kunt even een blik werpen op mijn blog..
  http://marl127.wordpress.com/

  Beantwoorden

 2. Als je op mijn instagram kijkt, kun je zien dat ik ongeveer maart vorig jaar een alfabetsnailmail ben begonnen in mijn eentje. De dochter van een collega was destijds ernstig ziek en ik wilde haar opbeuren met wat snailmail. Toen bedacht ik me dat het leuk zou zijn om haar alle letters van het alfabet te sturen, en dat is gelukt. Iedere zondag stuurde ik haar een letter en ze heeft het hele alfabet. Ik geloof niet dat ik toen al de hashtag alfabetsnailmail gebruikte. Leuk dat je hier aandacht aan besteedt! Inmiddels doe ik twee alfabetten met twee dames op Instagram en het is ook leuk om het alfabet van Nikki en Clarissa te volgen. Leuk om te zien hoe iedereen steeds weer iets anders bedenkt bij een letter. Kortom een leuke uitdaging.
  Sandie Jalalian

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

xD ^^ >.< ;) :| :yyesnod: :ynod: :yes: :yay: :yawn: :xx: :x :wtf: :wow: :wave: :upsidedown: :twist: :swink: :shit: :shh: :shades: :sexy: :read: :omg: :nonod: :nod: :no: :love: :lol: :kiss: :inlove: :idea: :hmm: :hiya: :hey: :heartt: :heart: :fav: :eww: :duh: :doh: :crazy: :boo: :blush: :angel: :ahh: :S :P :O :@ :?: :/: :/ :) :(( :( :!: