DIY Watercolor Papier

Met deze zomerse temperaturen is het misschien wel wat te warm om binnen te gaan knutselen. En laten wij nou net een leuke DIY tutorial voor jullie hebben die je perfect buiten kunt doen! Het is ook erg leuk om met de kinderen uit te voeren. Hananja kwam met het geweldige idee om zelf water color papier te maken. Het leuke is dat je er niet veel voor nodig hebt en het ook niet kan mislukken! Als het papier opgedroogd is kun je er van alles mee doen, zoals gebruiken als ondergrond voor handlettering, postpapier, flipbook of er embellishments mee maken!

Wat heb je nodig?

  • Stevig papier of karton
  • Rietjes
  • Water
  • Verschillende kleuren verf
  • Afwasmiddel
  • Bekers
  • Iets om mee te roeren (lepeltje of stokje)
  • Een tafelzeil of een andere ondergrond die vies mag worden.

Stap 1  Bepaal van te voren welke kleuren je wilt gaan gebruiken, en gebruik voor elke kleur één beker. Doe een beetje water in een beker en één kleur verf erbij, roer dit door elkaar totdat de verf goed is opgelost in het water. In het begin moet je even kijken of je wel genoeg verf gebruikt, anders zie je de kleur niet goed op het papier. Als je tevreden bent doe je er een klein beetje afwasmiddel bij en roer dit voorzichtig er door heen.

Stap 2 Doe nu in iedere beker een rietje en ga voorzichtig blazen zodat er bubbels ontstaan. Het handigste is dat de bubbels boven het glas uit komen, nu kun je namelijk het papier makkelijk erin deppen, zoals op de foto’s. Het kan wel een klieder boel worden, doe deze DIY daarom buiten of gebruik een tafelzeil.

 

Stap 3 Let er een beetje op dat het papier niet te nat wordt, anders kun je het straks bijna niet meer gebruiken. Gebruik daarom ook iets steviger papier, dat werkt het beste!

Stap 4 Je kunt ook gaan experimenteren met verschillende kleuren, dat geeft een leuk resultaat! Je kunt alle kleuren verf en papier gebruiken, maar het beste is toch wel een lichte kleur papier. Als je klaar bent leg je het papier op een ondergrond te drogen, dat ook vies mag worden. Wij hebben een tafelzeil gebruikt, dat is makkelijk af te nemen. Is je papier toch een beetje te nat geworden en wil je het plat, leg het dan tussen twee tijdschriften of leg er iets zwaars op, dan droogt het plat op!

Let op! Doe je deze DIY met kinderen, let er dan op dat ze de vloeistof niet inslikken! Hou een oogje in het zeil !

Wij wensen jullie weer veel plezier! Deel je resultaten of tips gerust in de reacties op onze Facebook pagina.

Snailmail groetjes van Hananja en Marije

Dit artikel is geplaatst in Do It Yourself en getagged , , , . Bookmark hier de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.