DIY Snailmail Friend Booklet

In deze tutorial lees je hoe je een snail-mail contacten booklet maakt. Het is niet alleen een handig adressenboekje, maar het bevat ook een beetje informatie over iedere penvriendin. Heel handig om te hebben en leuk om te maken op een vrije middag. En het is niet moeilijk om te maken.

Speciaal voor jullie heeft Hananja er een printable bij ontworpen! Deze kun je downloaden, printen en naar je penpals sturen. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken.

Deze tutorial bestaat uit twee onderdelen: Het maken van het boekje en het maken van de informatieblaadjes.

Wat heb je nodig:

  • 1 metallic vel karton
  • Een aantal gekleurde a4-tjes
  • De downloadable printables
  • Een schaar
  • Perforator
  • Een lintje of touwtje
  • Decoratie om jouw booklet te versieren.

Stap 1 Kies een mooi vel karton ter grootte van een A4’tje. Vouw deze doormidden en knip het in twee stukken.

 

Stap 2 Wanneer je zelf de blaadjes wilt ontwerpen, kies dan een paar blanco a4-tjes en knip deze ook in de lengte doormidden. Nu kun je de Booklet blaadjes gaan maken en versieren. Als je een blaadje voor je penvriendin maakt vul je hem dus nog niet helemaal in, dit moet ze zelf doen. Voor inspiratie kun je ook even bij het ontwerpje kijken van Hananja. Hier is een simpel voorbeeld:

 

Stap 3 Wil je de pagina’s niet zelf maken dan kun je ook de printable van Hananja gebruiken.  Je vind ze onder het kopje Webshop -> Printables op onze website.

Stap 4 Versturen maar!  Vul een blaadje over jezelf in en stuur deze met een niet ingevuld blaadje mee naar je penvriendin. Tip: stuur een paar extra blaadjes mee. Dan kan ze samen met jouw blaadje ook haar eigen booklet gaan maken.

Stap 5 Als je de velletjes weer hebt ontvangen van je penpals, kun je het boekje in elkaar gaan zetten. Stapel de blaadjes netjes op elkaar en maak twee gaatjes met een perforator in het papier. Bind de velletjes papier aan elkaar door middel van een lint of touwtje.

Stap 6 De basis is nu klaar je kunt de voorkant gaan versieren. Bij de kaft moet je in het begin een beetje extra vouwen zodat je de bladzijdes beter kunt openslaan.

Ga je ook een booklet maken? Of heb je al een gemaakt? Deel het met ons in de reacties op onze Facebookpagina

Snailmail groetjes van Hananja en Marije

Dit artikel is geplaatst in Printables. Bookmark hier de permalink.

One Response to DIY Snailmail Friend Booklet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.