DIY Flipbook

Wij zijn achter de schermen druk bezig met leuke DIY’s voor jullie snailmail. Deze keer presenteren we jullie een hele leuke flipbook, die makkelijk te maken is. We leggen je hieronder de basis van deze flipbook uit en laten je daarna een aantal voorbeelden zien van hoe je de flipbook kunt versieren. De spulletjes die je hier voor bijvoorbeeld kunt gebruiken zijn washi tapes, lintjes, stickers, paperclipjes, tags en kleine envelopjes. Je kunt het helemaal maken zoals je zelf wilt, en alles kan! Wij wensen jullie heel veel plezier en kijken uit naar jullie creaties! 

Snailmail groetjes van Hananja en Marije 

 

Je hebt het volgende nodig:

  • Karton
  • Schaar
  • Liniaal
  • Potlood
  • Gum

Stap 1 Zoek een mooi stuk karton uit waarmee jij je flipbook wilt gaan maken. Als je dubbelzijdig gedrukt karton hebt, is dat extra handig, dan heb je beide kanten alvast in kleur. Ons karton is 30×30 cm en komt van een paperblok van de Action. Je kunt natuurlijk ook andere afmetingen karton gebruiken maar dan moet je zelf even uitzoeken welke afmetingen de hoeken krijgen. Zoals je hieronder ziet zijn de hoeken van het vel karton afgetekend op 7,5 cm. Teken het af met potlood, zodat je de lijnen later kunt uitgummen. De stippellijn is de lijn die je later gaat vouwen.

Stap 2  Nu ga je langs de lijn knippen, knip dus niet langs de stippellijn. Wanneer je de vier hoeken hebt uitgeknipt houdt je een soort van kruis over zoals op de onderstaande afbeelding. De hoekjes die je over houdt kun je later nog gebruiken bij het versieren of een ander snailmail project.

Stap 3  Nu gaan we de flipbook naar binnen vouwen. Dit doe je langs de stippellijn, en als je klaar bent met vouwen kun je deze lijntjes nog even uitgummen. Op de afbeelding hieronder zie je een hoekpons, hiermee hebben we de hoekjes afgerond. Als je deze niet hebt kun je ze ook zo laten.

Stap 4  Nu heb je de basis voor je flipbook al klaar! Je kunt gaan beginnen met versieren en opvullen. Hieronder staan een paar leuke voorbeelden om je wat inspiratie te geven. Als je hiermee klaar bent kun je het boekje dichtvouwen en een mooi lintje eromheen knopen. In de flipbook kun je ook nog je brief doen of leuke goodies stoppen zoals thee of stickers. Deel je jou creaties met ons op Facebook?

 

4 thoughts on “DIY Flipbook

  1. Sinds kort heb ik het snailmailen ontdekt, en wat is dit ontzettend leuk om te doen. Ik probeer nu iedere keer iets nieuws uit, en vandaag een flipbook. Helaas heb ik nog geen 30×30 papier, maar heb ik een A4 papier geknipt op 21x 21 cm. De verhoudingen zijn dan anders inderdaad, ik heb vierkantjes afgeknipt van 5,2 cm x 5,2 cm. Het is best een precies werkje dan met de millimeters, maar ik wilde het zo graag proberen. Nu ga ik hem nog even versieren en vullen met wat leuke dingetjes.

  2. ik heb afgelopen week een flipbook gemaakt zoals jullie hebben beschreven. In het thema vintage. Ik vind het zelf heeeel erg leuk geworden. Ik zie al wel dat ik ‘m volgende keer anders dicht moet vouwen.

    • Wat leuk zeg! Heb je misschien een mooie foto? Dan kunnen we die delen op onze instagram pagina als je dat leuk vindt. Groetjes van Hananja en Marije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *