2 December 2018 Kerst Swap

Op dag twee van de snail-mail.nl adventskalender laat ik je zien hoe je een swap bij elkaar zoekt en verstuurd. In diverse Facebook groepen worden leuke swaps in kerst thema georganiseerd maar je kunt ook een swap versturen met je penvriendin.
Een swap houd in dat je een doos of envelop met leuke cadeautjes verstuurd via de post, en ook iets terug krijgt. Zelf doe ik dit al jaren met penvriendinnen en het is zo ontzettend leuk! Hieronder geef ik je een aantal tips voor als je een swap gaat doen. Er zijn een aantal punten waar je van te voren goede afspraken over moet maken om scheve gezichten te voorkomen en het voor beide een leuke verassing te houden. Onder de tips staan foto’s van een swap die ik dit jaar verstuurd heb. 

 

 1. Spreek een gewicht af en/of een bedrag waarvoor je cadeautjes gaat kopen. 
 2. Spreek een datum af voor wanneer de swap verstuurd moet zijn.
 3. Maak afspraken over wanneer je het gaat open maken. ( direct wanneer het ontvangen is, op kerstavond of gezellig via een skype gesprek)

Heb je een lager budget? Je kunt ook afspreken om spulletjes te versturen die je al in huis hebt maar niet meer gebruikt. Het is ook leuk om zelfgemaakte cadeautjes te swappen. Het leuke van swappen is dus dat je het zo simpel of uitgebreid kan maken zoals jullie willen!

Wanneer je en swap gaat versturen in de decembermaand, houd er dan rekening mee dat het druk is bij de postbedrijven en dat het langer duurt voordat je pakketje aankomt. Verzend het daarom ruim op tijd.

Wat heb je nodig:

 • Een brievenbus doosje of stevige envelop
 • Kleine cadeautjes
 • Inpakpapier
 • Schaar
 • Plakband
 • Bakerstwine of lintjes
 • Washitape
 • Kerstkaart

De uitleg van deze DIY is erg simpel. Zoek een aantal leuke kleinigheidjes bij elkaar in het thema kerst. Je kunt er voor kiezen om ze in te pakken, dit is natuurlijk wel weer ietsje zwaarder in gewicht. Je kunt het ook versturen zonder de cadeautjes in te pakken. In de doos zelf heb ik eerst nog een velletje dun inpakpapier gelegd om het wat op te vrolijken. Dit jaar heb ik geprobeerd om alles een beetje in dezelfde stijl in te pakken. Ik heb over het inpakpapier nog wat mooie stroken washi geplakt en daarover heen een mooi bakerstwine geknoopt. Probeer er ook altijd voor te zorgen dat je de spulletjes die je verstuurd niet te breekbaar of te zwaar zijn. Naast de cadeautjes heb ik nog een mooie kerstkaart geschreven en in de doos gedaan.

Ik wens je heel veel plezier met het maken van een mooi kerstswap! Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder in de reacties!

Snailmail groetjes van Marije

 

 

 

Dit artikel is geplaatst in Do It Yourself en getagged , , , , , . Bookmark hier de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.